Image by BRUNO EMMANUELLE
d1129e90452e145748f4b2bcdd2ac2c2.jpg

Over De Utrechtse Stadsmuzikanten

De Utrechtse Stadsmuzikanten is een initiatief van de Regelfee in samenwerking met Utrecht 900, voor het 900 jarig jubileum van de stad Utrecht. 

Met 10 wijkrondes gaan we de stad door op zoek naar de verborgen pareltjes van iedere wijk. De winnaars van deze rondes gaan deze zomer op tournee langs de Utrecht 900-events. Duo van Piekeren (onze Utrechtse 

Stadstroubadour) host de wijkrondes.

Van band tot rap, van live DJ, Sing-songwriter tot smartlap.

Doe je mee of ken je iemand met muzikaal talent uit jouw wijk? 

Omdat we dit voor het eerst organiseren komen we er gaande weg ook achter wat wel of niet werkt. Zo blijkt dat de ene wijk heel veel sing-songwriters heeft en bands uit de hele stad verspreidt met elkaar samen spelen. De wijken zijn dus allang verbonden. Daarom hebben we besloten dat het vooral belangrijk is dat er in elke wijk van Utrecht een muzikaal feestje plaats vindt en dat iedereen die zich op tijd heeft aangemeld een podium krijgt. In sommige gevallen speel je dus niet in je eigen wijk.

De aangemelde muzikanten krijgen de komende week te horen waar ze kunnen gaan spelen. Daarbij is publiek heel erg welkom, zij bepalen uiteindelijk wie de Stadsmuzikanten worden. 

De Stadsmuzikanten gaan uiteindelijk op tournee langs verschillende events in Utrecht.

Via Social Media en deze website houden we jullie op de hoogte van over de muzikale feestjes.